Specialiteiten

Boomkwekerij en Groenbedrijf "De Fruittuin" is gespecialiseerd in beplantingen en met name fruitgewassen. Omdat er binnen onze familie al sinds 1961 een eigen vruchtboomkwekerij is zijn we in het bezit van een enorme bagage op dit gebied.
Fruit kan in elke tuin worden toegepast en met een goede begeleiding kan het leiden tot een grote opbrengst, daarnaast bezitten enkele fruitgewassen een enorme sierwaarde. (moerbei of kersen). Een ander groot voordeel van een eigen kwekerij zijn onze prijzen en service.

Aanleg:
Hoogst waarschijnlijk wel het mooiste en leukste onderdeel van de groenvoorziening. Nadat er door "De Fruittuin", uzelf, of derden een definitief tuinontwerp is gemaakt volgt de aanleg.
Aanleg begint met een aantal bezoekjes en eindigt met het schoon en netjes opleveren van het definitieve ontwerp. Daar tussenin vinden alle werkzaamheden plaats die op de offerte vermeld staan. De aanleg van een tuin kun je als volgt indelen.

Grondwerk:
Om efficiënt te kunnen werken is de basis het belangrijkste en deze begint met het grondwerk.
Dit houd in dat de grondniveau’s door de gehele tuin op de gewenste hoogtes komen. Vijvers worden al uitgegraven, cunetten uitgekist en zand aangebracht. Dit wanneer mogelijk met een (mini)kraan en motorische kruiwagens.

Bestrating:
Wanneer de cunetten zijn uitgekist en het zand is aangebracht kan er worden begonnen met de bestrating. Bestrating is in zeer veel vormen en maten verkrijgbaar. Ook de prijzen ervan lopen zeer sterk uiteen, maar is voor iedereen een oplossing om een mooi terras of oprit te krijgen.

Erfafscheiding:
Wederom iets waarvoor zeer veel materialen geschikt zijn, wel bekend zijn natuurlijk de schutting en de haag, maar is nog veel meer verkrijgbaar. Wat te denken bijvoorbeeld van geleide fruitbomen met daaronder bijvoorbeeld losse heesters, of (gegalvaniseerd) betongaas met klimplanten.

Vijvers:
Hetgeen ongetwijfeld de meeste aandacht trekt in een tuin is een vijver. Vijvers leven, bewegen, spiegelen en wanneer op de juiste manier aangelegd een verrijking voor elke tuin.

Beplanting:
Beplanting aanbrengen is ongetwijfeld het mooiste wat er is, je ziet kleuren en vormen ontstaan en er ontstaan hoogtes en dieptes. Wanneer het beplantingsplan door "De Fruittuin" is uitgevoerd zullen er ongetwijfeld fruitgewassen in voorkomen en redelijke grote groepen vaste planten. Fruitgewassen geven indien juist toegepast een extra dimensie aan uw tuin.

Ook is het mogelijk om veel beplanting in uw tuin te realiseren en toch een onderhoudsarme tuin te hebben.