Foutmelding

Deprecated function: Creation of dynamic property alpha_theme_container::$delta is deprecated in alpha_theme_container->__construct() (regel 25 van /home/public/sites/www.defruittuin.com/sites/all/themes/omega/alpha/includes/base.inc).

Kiwi en Kiwibessen

  • 'Jenny' is een zelfbestuivende kiwi (géén kiwibes). Deze klimplant heeft prachtig groot, harig blad met soms een roze gloed. De plant geeft pas na enkele jaren vrucht, en wordt erg groot. Voor de productie kunt u dus beter kiezen voor een kiwibes. Maar zet u deze plant in de eerste plaats neer voor de sier, dan zijn uw eigen kiwi's een leuke bijkomstigheid, dan is dit ook een goede optie.

  • De kiwi is een slingerende klimplant en groeit uitermate krachtig. Snoeien is jaarlijks noodzakelijk om te voorkomen dat de planten te hard groeien en weinig vruchten vormen. Het duurt 3 tot 5 jaar na het aanplanten voordat er vruchten worden gevormd. Daarna kan er met de juiste verzorging elk jaar rijkelijk geoogst worden.

  • Kiwibessen zijn zeer kleine gladde kiwi's die u met schil en al kunt opeten. De smaak is zeer goed en zoet, maar de houdbaarheid vak iets minder. De plant is een klimplant die ook goed om bijvoorbeeld een regenpijp kan "draaien". De plant wordt ongeveer 1.5 meter breed en 2 tot 2.5 meter hoog, maar door te snoeien kunt u de plant makkelijk kleiner houden.