Foutmelding

Deprecated function: Creation of dynamic property alpha_theme_container::$delta is deprecated in alpha_theme_container->__construct() (regel 25 van /home/public/sites/www.defruittuin.com/sites/all/themes/omega/alpha/includes/base.inc).

Druivenplanten

 • Zeer goede buitendruif voor in het Nederlandse klimaat. Dit ras kunnen wij aanbevelen voor beginners.
  De Bianca geeft middelgrote, langwerpige trossen met middelgrote, gele druiven. De druiven zijn zeer goed van smaak. Ze zijn zoet en sappig en hebben een goed aroma.
  Dit ras is goed resistent tegen diverse (schimmel-)ziekten en is ook goed vorstbestendig.

 • Dit ras is vooral geschikt in de kas of serre, en geeft meestal geen goede resultaten in de gewone buitentuin. De druif Black Alicante geeft donkerblauwe tot zwarte vruchten die en zeer zoete en fijne smaak hebben. Ras met zeer goede kwaliteit vruchten.

 • Boskoop Glory / Boskoop Glorie, of Glorie van Boskoop is een heerlijke en vooral makkelijke buitendruif voor in Nederland. Dit ras is al jaren de ideale druif voor iedereen die een makkelijke druif in de tuin wil.

 • Deze druif is groter en sappiger dan de Boskoop Glorie, maar heeft daarbij ook meer zon nodig. Deze druif is bijvoorbeeld een ideale kasdruif.

 • De Muskaat van Alexandrië is een zeer smakelijke consumptiedruif die ook vaak in de winkel te vinden is. Daarnaast is deze muskaatdruif ook zeer geschikt voor een zoete, volle wijn. Enige nadeel? Deze druif wil eigenlijk alleen rijp worden in de warmste tuinen, en kan dus vaak beter in de kas gehouden worden.

 • De Vroege van der Laan-druif staat al langer bekend als een zeer zoete en sappige witte druif. Hij is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat.

 • De druif Himrod is een bekende pitloze druif. Hij heeft middelgrote bessen en een goede opbrengst. De kleur van deze druif is een groengeel. Deze druif kan ook als wijndruif gebruikt worden.