Foutmelding

Deprecated function: Creation of dynamic property alpha_theme_container::$delta is deprecated in alpha_theme_container->__construct() (regel 25 van /home/public/sites/www.defruittuin.com/sites/all/themes/omega/alpha/includes/base.inc).

Dakvormen

  • De welbekende linde is vooral erg geschikt als leiboom maar wordt ook regelmatig als dakboom aangeplant. Door de lage eisen die de Tilia europea 'Pallida' aan de grond stelt is dit een dakboom die in elke tuin past. De Linde laat zich met zijn lichtgroene blad gemakkelijk snoeien is weinig ziektegevoelig.

  • De Platanus orientalis 'Minaret heeft nog wat mooier (apart) blad dan zijn soortgenoten. Deze lijkt namelijk veel op de moerbeiboom. Vandaar ook de nederlandse naam "Moerbeiplataan" Ook is de groei van deze 'Minaret' wat minder wild dan zijn soort.

  • De Kleinblijvende Dakplataan staat ook bekend vanwege zijn grote bladeren en afschilferende bast. De bladeren kunnen tot 20 cm groot worden, dat is wel iets kleiner dan zijn grote broer. De takken van de Kleinblijvende Dakplataan zijn grijs en geelgroen van kleur. De Kleinblijvende Dakplataan heeft veel ruimte minder ruimte nodig dan de gewone dakplataan want dat is een harde groeier.