Foutmelding

Deprecated function: Creation of dynamic property alpha_theme_container::$delta is deprecated in alpha_theme_container->__construct() (regel 25 van /home/public/sites/www.defruittuin.com/sites/all/themes/omega/alpha/includes/base.inc).

Blauwe (bos) bessen

  • Goed productief met zacht aroma, grote bes, voor zure grond. De hoogte na 10 jaar is 150 cm. De bloemkleur is lichtblauw. De bloeiperiode is augustus - september

  • Deze bladhoudende blauwe bes krijgt in mei lichtrose bloempjes.
    De lichtblauwe, redelijk grote bessen zijn in augustus rijp. Zet deze plant op een warme, zonnige en beschutte plaats in de tuin. Hoe meer zon hij krijgt hoe beter de oogst van de bessen.
    U kunt deze plant gebruiken voor een bostuin, heesterborder of als solitair. Hij houdt van een humusrijke/normale grond.

  • Dit ras is sterk en geeft vrij veel fruit. De bessen zijn middelgroot en hebben een goede smaak. Rijpt middentijds in Augustus af. Zeer goed resistent tegen ziekten.
    De blauwe bes (ook wel blueberry/amerikaanse bosbes) word circa 1,5 tot 2 meter hoog en 150cm breed en groeit alleen op zure gronden. Dit zijn zandgronden en veengronden. Bij kleigrond moet u de grond bewerken.

  • Grote stevige bessen met goede smaak, struik voor zure grond. De hoogte na 10 jaar is 175 cm. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is mei. Deze plant is goed winterhard